Feederlines on LinkedInFeederlines on TwitterFeederlines on Facebook

Feederlines organisatie

Rederij Feederlines BV is opgericht in het jaar 1995. Het bedrijf is ontstaan als de Nederlandse dochteronderneming van de Duitse Hartmann Group. Tegenwoordig staat de rederij onder leiding van Jan van der Laan. 

Feederlines BV heeft zich van meet af aan gericht op de alsmaar groeiende Short Sea sector. Droge lading schepen van 2,500 tot 9,000 TDW en containerfeederschepen van 290 TEU tot 750 TEU werden in Nederland, China, Roemenië en Bulgarije gebouwd. Tezamen met bevrachtingsorganisatie MTL in Duisburg heeft de rederij een grote vlucht genomen. Een sterke positie werd opgebouwd in het vervoer van forest products. Daarnaast wordt voor een groot aantal operators lijndiensten verzorgd.

Het succes van de rederij is onder meer te danken aan de bewuste keuze van goed opgeleid personeel, zowel op kantoor als op de schepen en een vergaande vorm van automatisering van de vele processen die een rol spelen bij transport.

Met bezieling en betrokkenheid werkt ons team iedere dag aan hetzelfde doel: het succesvol managen van de schepen. Uitgangspunt is daarbij dat charteraars/ verladers kunnen rekenen op kwalitatief goede scheepsruimte welke zo veel als mogelijk tot hun beschikking staat. 

Gedurende ons bestaan van inmiddels meer dan 20 jaar is de toename van de vloot hand in hand gegaan met een toename van professionaliteit en kwaliteit. Daarmee staat er anno 2016 een rederij die met gepaste trots naar het verleden kijkt en met volle overgave de toekomst tegemoet gaat.