Feederlines on LinkedInFeederlines on TwitterFeederlines on Facebook

Nieuwsarchief

Bijzondere lading voor het ms Voornediep 17-04-2008

Begin 2008 heeft het ms Voornediep een bijzondere lading vervoerd voor het Veenkoloniaal Museum te Veendam. 
 
Het Veenkoloniaal Museum heeft afgelopen zomer de tentoonstelling ‘met de groeten uit Riga’ gepresenteerd. Het is een tentoonstelling vol met herinneringen aan de Oostzeevaart. Vanwege het succes van de tentoonstelling en de financiële ondersteuning vanuit het bedrijfsleven wordt deze ook tentoon gesteld in het historische Mencendorff Haus in Riga (Letland) van 28 maart tot en met zondag 1 juni en vermoedelijk van 20 april tot en met 2 november in het Sielhafenmuseum te Carolinensiel (Duitsland). 
Het ms Voornediep heeft vijf houten kisten met materialen voor de tentoonstelling getransporteerd van Emden naar Riga. Het gaat hierbij om onder andere zilveren Oostzeelepels (lepels die de kapiteins vroeger cadeau kregen van de bevrachter), toejassen ( Russische tabakspotten), enkele kopjes en schotels van porseleinfabriek Kusnetsov, enkele oude kruikjes met Riga Balzaam en diverse Riganappen. Twee vrijwilligers van het Veenkoloniaal Museum zijn met het Voornediep meegevaren om de goederen bij het Mencendorff Haus in Riga af te leveren en de tentoonstelling op te bouwen. Na de tentoonstelling in Riga zullen de goederen weer door Feederlines naar Emden worden getransporteerd voor de tentoonstelling in het Sielhafenmuseum. 
 
Naar aanleiding van de tentoonstelling is er een boek uitgebracht met de titel ‘met de groeten uit Riga’. 
Deze bijbehorende drietalige publicatie vol met herinneringen en anekdotes aan de Oostzeevaart is in beide musea, het Veenkoloniaal Museum en bij de boekhandel, verkrijgbaar. 
 
Voor verder informatie over de tentoonstelling verwijzen wij u naar de volgende websites: 
 
Veenkoloniaal Museum 
Mencendorff Haus 
Deutsches Sielhafenmuseum